fbpx

Разбор след първи фестивален ден…

Phew… Започнахме.

Макар и след малък фалстарт, снощи бе сложено началото на Ruse Summer Fest 2020. Поради оперативни причини открихме фестивала със закъснение. Бяхме извикани в спешен порядък в Община Русе, за среща с кмета на Общината г-н Пенчо Милков и зам. кмета г-н Енчо Енчев. И двамата изразиха подкрепата си към събитието и ни връчиха инструкции за спазването на епидемиологичните мерки във връзка с Covid 19. Увериха се лично, че спазваме всички изисквания. Ние се уверихме, че имаме истински партньор в лицето на Община Русе.

Старт на феста бе в Деня на река Дунав. Водещият запозна аудиторията с любопитни факти за реката и след това започна и първото музикално изпълнение. Фрагмент от произведението на Щраус-син “На хубави син Дунав” в комбинация с ел. китара.

Формация “4етри” изпълниха страхотен сет с български фолклорни песни с модерен аранжимент.

Най-младата (засега) банда на феста бяха следващата атракция. The Rock излязоха брандирани и разковаха сцената с яки хитове от световната рок сцена.

Група “Red House” напомниха за стария рок и блус от времето на Woodstock. За миг се пренесохме през 70-те с хитове на Джими Хендрикс и други.