fbpx

Включваме се в Green Rock Fest

Водени от желанието си в Русе да се случват качествени събития тази година решихме да обединим усилията си с организаторите на Green Rock Fest – Русе.

Идеята за фестивал, в който да участват ВСИЧКИ русенски рок групи от миналото и настоящето витае в пространството от много време. Още миналата година започна организацията за реализирането на този хубав проект. За да се получи едно наистина магическо и голямо събитие минаваме под шапката на Green Rock Fest.

Двадесет и четири рок и метъл групи от Русе ще вземат участие в 11-тото издание на Грийн рок фест. Фестивалът ще се проведе на 13, 14 и 15 септември от 17:30 часа на пл. “Свобода” и е с акцент върху местния рокаджийски дух, а входът е свободен. Специален гост ще бъде супер групата “Фондацията”, която на 15 септември в Русе ще представи проекта си “75 години Кирил Маричков”, със специалното участие на Валди Тотев и Атанас Пенев от Б.Т.Р. Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация “Русе – град на свободния дух”, Сдружение “Грийн рок фест” и рок общността на Русе, със съдействието на “Общински пазари” ЕООД, “Нетуоркс България” ЕООД “ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД, “Хускварна Строително оборудване” ЕООД, “В и К” ООД – Русе, УМБАЛ “Медика”, “Мегахим” АД и “Дунарит” АД.

На 15 септември публиката ще има възможност да се наслади на вечните хитове на българската рок легенда “Щурците”, които ще прозвучат в изпълнение на група “Фондацията” Валди Тотев и Наско от Б.Т.Р. Проектът е посветен на 75-годишния юбилей на Кирил Маричков и ще бъде представен в Русе преди премиерата през октомври в София.

Програмата на фестивала, която е своеобразна антология на русенския рок, беше представена от Управителя на Сдружение “Грийн рок фест” Мария Атанасова. Грийн рок фест ще бъде открит на 13 септември с изпълнения на групите Dismounted, Artificial comet, „Пердах“, ROCKTRACER, „Хаос“, 4 Aces, „Силует“, „Трол“ и „Фобос“. През следващия ден ще прозвучат парчета на още 10 русенски банди: „Дилема“, Born for vengeance, „Слонът на принцесата“, Explicit, Claymore, „Скролетикс“, „Голата истина“, Waveslave –Селект, Ugly pearls, а изненадата на вечерта е познатата от близкото минало група „Фаворит“. В последният ден са предвидени изпълнения на групите: M.I.G. 21, Old Guns , Groovy makers, Hammer dance и „Попокатепетъл“. На сцената през първите два дни на фестивала ще прозвучат авторски песни от различни стилове на твърдата музика, а в последният ден публиката ще има възможност да се наслади на кавъри на български и световни хитове. Някои от русенските групи имат дългогодишна история и се събират специално за Грийн рок фест през тази година, а други тепърва изгряват на сцената. Програмата е съставена по идея на китариста на група „Фаворит“ Владислав Маринов, който пристигна специално заради фестивала от Катар, на вокалът на група „Клеймор“ Емил Кехайов и на русенският китарист Димитър Митев. „Заедно осъществихме връзка с всички групи, някои от музикантите вече са в чужбина и ще пристигнат в Русе специално да свирят в родния си град. Ще се постараем това да е един от най-добре организираните фестивали“, коментира Емил Кехайов. Владислав Маринов не скри радостта си от възможността след 9 години отново да свири на русенска сцена заедно с група „Фаворит“, на която е отдал сърцето си. Той заяви, че в Русе има много добри музиканти, които правят авторска музика и тя трудно достига до публиката. Маринов вижда във фестивала една добра възможност за изявата, както на утвърдени музиканти, така и на прохождащи групи.