fbpx

Още инфо за Ruse Clinics в рамките на феста

Вече ви представихме новата си идея – Уъркшопите Ruse Clinics. Радваме се, че има много добър отзвук за нея.

Важно е да ви уведомим, че всички клиники ще се проведат в клуб Караоке Стар. Началният им час ще е в 13:00 и ще приключат в 15:00 часа. Всяка “терапия” ще продължи около час. Знаем, че часовете не са много рокаджийски, ама нали не искаме музикантите да пропуснат техническите репетиции за феста, а?

RuseClinicsРешиме във всеки от фестивалните дни да има по две клиники. Внимателно разглеждахме участващите във феста банди, за да можем да изберем китаристите, които ще ви “лекуват”. Смятаме, че сме ви избрали наистина интересни музиканти.

Ето го и тях:

  • Първи ще се представи авторът на идеята за Ruse Clinics – Иво Минчев. Иво иска да бъде пилотът изпитател на клиниките. Той в момента няма банда, но не спира да се изявява като уличен музикант. Минчев ще свири по време на предфестивалните събития и един от коорганизаторите на феста тази година.
  • Втората клинична пътека ще ви “постелят” китаристите на група Forgot The TenЕмил Василев и Димитър Димитров. Яко, а? Вместо един ще получите два урока.
    Момчетата свирят с много различен гиър и ще могат да ви спретнат едно хубаво демо на някои технически елементи. И двамата имат страхотен звук, но е ключово кой как го постига.
  • Вторият ден клиниките ще започнат с Боян Дочев – китаристът на Anekdot, които ще ви представят своя последен епизод. Боби има уникален гиър и за сравнително краткия си музикантски път е успял да стигне големи сцени и събития. Той и групата му бяха едни от фаворитите на конкурса “Голямото рок междучасие”. Повече ще видите от самия него.
  • Живко Ненков от група Fat White Chiefs ще е последният, който ще ви се представи в рамките на фестивала тази година. Живко прегърна идеята за клиниките и каза, че има какво да сподели на всички, които ще са там. Живко е с богат опит. Обича прогресивните елементи и това си личи в китарните му рифове. Солата му са мелодични и бързи. Има какво да се види.