fbpx

Мечо Грух

Групата е основана лятото на 2011 година от Младен Минев- ударни и Ивайло Койчев- Китара. Към тях се присъединяват Иво Русев и младият талант Васил Маринов. Името на групата идва от героите Мечо Пух, Прасчо, Трите Прасенца. Групата изпълнява предимно хеви метъл и хард рок, като правят редица концерти в Русе и Силистра заедно с други известни български групи. През бандата идват и си отиват редица талантливи музиканти.

За кратко спират дейност, но през лятото на 2018 година, Младен Минев и Ивайло Койчев, събират нови сили и започват да творят отново. Свежото попълнение в групата е клавиристът Цветелин Балтов- клавири (Claymore). Момчетата запретват ръкави и завъртат машината “Мечо Грух”.

Следва концерт в “Karaoke Star”, където на бас китарата застава, като гост- музикант Камен Манев (Claymore).

След още музикални експерименти, в състава влизат Хубен Нурев, като бас китарист и Росен Димитров- клавир (за Ruse summer fest 2020). По- късно, Хубен Нурев се преориентира към ритъм китарата, а групата придобива нов облик, в лицето на Цветелина Шанова- вокал, но само за няколко песни.

Наскоро, “Мечо Грух” се сдобиха и с талантлив басист, когото вече не пазят в тайна.

Така групата придобива окончателен състав, който изпълнява гавър- версии на известни български, сръбски, гръцки и др. песни.

Всички текстове са с мръсен характер и не се препоръчват за лица под 18 години.

За себе си казват, че изпълняват “Гръцко кабаретно кънтри”, а девизът им е: “За Хуманно колене на прасе”.

“Мечо Грух” са в състав:

  • Ивайло Койчев- китара/ вокал
  • Хубен Нурев- китара/ вокал
  • Цветелин Балтов- клавир/ вокал
  • Младен Минев- барабани/ вокал
  • Александър Пламенов- бас китара

В рамките на фестивала групата ще вземе участие в часови диапазон, в който всички деца би трябвало да са легнали. В случай, че децата Ви са на фестивала по това време групата и организаторите не носят отговорност за “ограмотяването” на децата Ви и обогатяването на речника им.
ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ!!!