EXPLICIT

EXPLICIT е груув метъл група от Русе, създадена през пролетта на 2014 г.
Музикантите от EXPLICIT залагат както на твърдия звук, така и на твърдата си гражданска позиция, която споделят в текстовете на парчетата си.
Безспорното влияние на гиганти като “Металика” и “Блек Сабат” върху саунда на групата постепенно отстъпва на авторски изпълнения, с които момчетата показват,
че не просто учат от най-добрите, но и са готови да заявят своето място под слънцето като музиканти с мнение и опит.
През тази година се очаква да излезе и дебютният им албум “Мonsters Within”.

EXPLICIT са добре познати на публиката с участията си в рок фестивали като “Green Rock Fest”, конкурси, телевизионни предавания и не на последно място – в редица благотворителни каузи.
През 2019 година групата дари половината от печалбите след издаването на първия си авторски сингъл – “Monsters Within”, за да подкрепи възпитаниците на Математическата гимназия “Баба Тонка” в участията им в големи международни състезания.

EXPLICIT ще свирят на Ruse Summer Fest в четвъртък, 2 юли, в състав Симеон Стефанов – вокали и ритъм китара и Младен Радев – на барабани с гост-музиканти Цветан Пенелски на соло китара и Виктор Велков на бас китара.
Ще чуете както кавъри на популярни парчета, така и изпълнения на популярната “Roadkill” заедно с другите техни авторски песни като “Vitamin Me”, “Dethronation” и “Bloodshed for Bullshit”, за която това ще е дебютно изпълнение пред публика.

Публикувахте от Explicit в Вторник, 17 юли 2018 г.